tisdag 24 februari 2009

En sorglig dag

Jag hade tänkt låta bli, men...

Det är ju verkligen "kul" att de får lov att gifta sig.
Och det blir ju på nåt vis ännu bättre, när sagor får finnas i verkligheten, när denne vanlige Daniel får komma in i kungahusen.

Jag tror definitivt inte att Sveriges kungahus blir sämre den dagen Victoria tar över och blir statschef. Vår nuvarande kung är ju så makalöst omodern (För Sverige i tiden). Hopplöst hjälplös. Han vill förmodligen fortfarande att successionsordningen ska ändras, så att vi slipper kvinnliga statschefer. Blä.

Hur trevligt vår kungahus än är. Hur bra PR de än gör. Och hur fina och vardagliga de än är.
Så kan jag aldrig, ALDRIG, tycka att det hör hemma i en demokrati.

Att födas till ett uppdrag
Att inte få välja själv
Att inte få omfattas av föreningsfrihet, religionsfrihet, rösträtt och alla andra medborgerliga rättigheter
Att inte kunna bli straffad

Ni vet väl förresten att det enda som kan tvinga vår kung att avgå är om han väljer att byta religion. Om han mördar någon, eller flera stycken, så kan han sitta kvar och han får inte ens straffas. Det är väl absurt, det betraktas som ett värre brott att byta religion än att utföra kriminella handlingar, om man är statschef i den fina demokratin Sverige.

Nåja, det var säkerligen klokt att kungahuset och Reinfeldt att äntligen göra slag i saken.

Sverige behöver lite glädje nu i krisens spår. Vad ska vi göra, vi låter de där mogna ungdomarna få förlova sig och sen hålla bröllop. Då kan vi frossa i glädje och bröllopsyra i två år. Det blir en bra bild av Sverige och turisterna kommer att vallfärda. Det sitter fint för Reinfeldt mitt i valrörelsen 2010.

Jag har då aldrig sett någon sämre TV-hälsning. När De fyra satt där, det blivande brudparet med Kungen och Drottningen. Jag har aldrig sett något sämre. De läste ord för ord innantill. Det de sa kom definitivt inte från hjärtat. De kunde väl ha ansträngt sig lite bättre.

Det är en sorglig dag.
Monarkin är sorgligt odemokratisk.

Inga kommentarer: