Om MigJag är Heléne, mamma till ett bonusbarn och fyra som jag burit. När jag var barn drömde jag om att bli lokförare, präst eller lärare. Samtliga yrken handlar om att leda en samling människor. Nu är jag kommunalråd. Nästa gång ska jag bli psykolog eller driva ett hotell.

Jag utbildade mig faktiskt till lärare, det är den bästa resa jag gjort! Under lärarutbildningen gjorde jag också upp med mitt ambivalenta förhållande till religion. Som ämne är religion det mest spännande som jag vill fördjupa mig mer i någon gång. Men min egen tro är ingen gudstro och går inte att förpacka i någon religion.

Som färdigutbildade lärare fick jag det bästa jobb jag kunde tänka mig, i en resursgrupp för ungdomar som behövde mig. Sedan januari 2007 är jag tjänstledig från det för att vara heltidspolitiker i Sölvesborg.

Om jag hade haft någon fritid skulle jag vilja läsa bra böcker, umgås med inspirerande människor, sitta länge på uteserveringar, dansa om dagar och nätter och fortsätta utbilda mig. Tyvärr hinner jag inget av det där just nu.

Jag började skriva den här bloggen när jag fick mitt fjärde barn. Johanna som föddes den 12 mars 2008 har Jacobsens syndrom, en kromosomavvikelse på kromosom 11.

Det började med att jag ville ge våra anhöriga och bekanta en chans att kika in i vårt liv och följa våra glädjedagar och utmaningar. Dessutom hoppas jag att någon i vår situation hittar hit och finner tröst - på andra sidan Drömmarna.

På andra sidan drömmarna är också ett fantastiskt album av Ulf Lundell, den största konstnären som finns i Sverige - enligt mig.

Dessutom är jag livskamrat med Markus. En man som stimulerar och provocerar mig mer än någon annan.Om du vill kontakta mig så finns jag bakom helene.bjorklund@solvesborg.se


Min familj