onsdag 20 februari 2013

Hemma igen

Efter några intensiva men härliga dagar är vi hemma igen.
Och det är lika skönt att komma hem som att resa iväg.

Vi har nu utnyttjat barnens julklapp som var en resa till Tropical Island.

Vi åkte hemifrån med bil till Malmö, vid fyra i fredags morse, ett gäng på nio personer. Därefter tåg till Kastrup och sen flyg till Berlin. Det hade varit en olycka på flygplatsen vi skulle landa på så vi blev omdirigerade till en annan vilket försenade oss ganska mycket.

Efter tåg och buss med många byten kom vi fram till Brand, där väntade en ny buss som tog oss till Tropical Island. Där inkvarterade vi oss i två stugor och sedan var det bad och lek inne i hangaren resten av dagen och kvällen, det är öppet dygnet runt...

Efter två nätter där åkte vi buss och tåg igen in mot Berlin, efter en mindre stadsvandring och fika tog vi farväl av våra fyra ungdomar som reste tillbaka till jobb och skola i Sverige.

Fem av oss stannade kvar två nätter i Berlin, vi bodde på ett perfekt lägenhetshotell mitt i Berlin. Därifrån gjorde vi Berlin så gott vi kunde med tre barn. Ludde och Junie har sannolikt fått bestående minnen och kunskaper om muren.

Men det ska sägas att det börjar bli tufft med Johanna. Vagnen är egentligen för liten, rullstol vill vi helst undvika, det är tungt att bära på henne och lite kämpigt att få ihop hennes behov med övriga familjens.

Vi började med att glömma en väska i bilen på Hyllie resecentrum, i väskan låg bland annat kameran. Så några fina bilder har det inte blivit. Men med några iPhonebilder lyckades vi ändå få ihop ett bildspel.

Håll tillgodo!


Inga kommentarer: