lördag 29 december 2012

Vad var det som hände?

Johanna har lärt sig mycket de senaste månaderna, hon vill mer och mer och blir mer djärv för varje dag.

Hon använder stolar som hjälpmedel för att gå och klättra. Hon klättrar och faller.  Och hon slår i sitt lilla huvud. På juldagen slog hon sig hårt igen. Hon blev väldigt medtagen och verkade ha ont överallt. Johanna är ju jämt glad och gnäller aldrig över smärta. Så vi förstod att det var allvarligt.

Vi ringde till vårdcentralen och fick en tid, doktorn undersökte henne och skrev en akutremiss till röntgen. Vi åkte till Karlshamn och röntgade och därifrån skickades vi för ny undersökning hos kirurgakuten. Röntgenbilderna visade en blödning i Johannas huvud och vi fick åka vidare med ambulans till Lund.

Ambulansfärd till Lund.


Här i Lund har vi närhet till neurokirurgen om det skulle behöva göras något åt blödningen. Det första dygnet kontrollerades Johannas tillstånd och värden varje timme. Nu undersöks hon var tredje timme, vilket jag tolkar som att det akuta läget är över.

Helst skulle jag förstås vara hemma hos de andra barnen med julgodis, pussel och ledighet. Vi får inte komma hem förrän tidigast måndag. Men om man ändå ska vara sjuk och dålig så är det här faktiskt det bästa och tryggaste stället att vara på.
2 kommentarer:

Jennie sa...

Hej!
Jag har också legat i Lund för många år sedan då vår dotter fick en hjärnblödning. Det är en oerhört trygg plats att vara på med proffsig personel. jag önskar er varmt lycka till och håller tummarna att allt ordnar sig för Johanna!
Mvh Jennie

Heléne Björklund sa...

Tack tack!