lördag 4 september 2010

Tålamod måste man ha

Så här i valrörelsetider skulle jag vilja ge ett exempel på att politik är att vilja att välja och att våga. Och att man måste ha tålamod.

För ungefär tio år sedan började jag tjata på mina egna socialdemokratiska partivänner om att vi borde ha en stor lekpark, en familjepark, någonstans i Sölvesborg. En plats där alla åldrar kan samlas och mötas.

I partipolitiken fungerar det vanligtvis inte så att var och en hittar på sina egna förslag och skickar fram dem utan förankring. Först måste man övertyga de egna. När jag hade gjort det så skrev jag en motion om en sådan familjepark som hela partiet stod bakom. När den efter ytterligare ett år skulle behandlas i Kommunfullmäktige så sa alla borgerliga partier NEJ. Det behövdes ingen familjepark, det fanns alla möjliga nackdelar; ekonomi, biltrafik, bullernivå, att de närboende skulle bli störda...

Men det blev ett JA. Och nu är familjeparken byggd, eller åtminstone påbörjad. Det finns mer som ska göras.

Gissa vad. Den har blivit jättepopulär!

Men en av klätterställningarna har en klättervägg som inte de allra minsta barnen klarar av, oroliga föräldrar har hört av sig och är oroliga för att de ska ramla ner och skada sig.

Jag kan inte alla säkerhetsdetaljer så jag överlåter den diskussionen till experterna. Men här är ett bildbevis för att femåring som tidigare inte klarade klätterväggen efter mycket övning nu är mycket nöjd och stolt över sig själv för att han KAN!